Onze impact op lokale gemeenschappen

Janssen ontwikkelt Community Impact programma's om kwetsbare groepen in onze samenleving te ondersteunen.

Onze primaire taak als innovatief geneesmiddelenbedrijf is het vervullen van de huidige en toekomstige medische behoeften van patiënten en de maatschappij, zoals beschreven in de voorgaande hoofdstukken. Daarnaast willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van lokale gemeenschappen. Daarom hebben we zogenaamde Community Impact programma's ontwikkeld.

GROW Together for Society

Het doel van GROW Together for Society: iedereen die het nodig heeft de kracht geven om zich voluit te ontplooien in de maatschappij. De drie thema’s waarmee wij onze sociale betrokkenheid vormgeven zijn:

  • Bevorderen van onderwijskansen en dagopvang;
  • Ondersteunen van zorgverleners en mantelzorgers in het bijzonder;
  • Vergroten van toegang tot gezondheidzorg voor iedereen, kwetsbare sociale groepen inbegrepen. 

Hoe we dit doen

Wij werken aan dit doel door te investeren in duurzame partnerschappen en door financiële steun te verlenen aan organisaties om gezamenlijke projecten op te zetten en uit te voeren. Bovendien moedigen we alle Janssen-medewerkers aan om vrijwilligerswerk te doen. Dit kunnen onze collega’s onder andere doen door onze expertise aan te bieden aan een sociaal ondernemer of een social-profit organisatie in de zogenaamde Social Grow Sessions, die samen met Social Enterprise NL worden georganiseerd. Deze sessies zijn een dynamisch, interactief begeleidingstraject voor sociale ondernemers en social-profit organisaties die sociale impact koppelen aan financiële gezondheid. Deze ondernemers zijn vooral actief op het gebied van onderwijs, ondersteuning van zorgprofessionals en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg.

De Social Grow Sessions bestaan uit bootcampsessies en mentorschap door onze medewerkers, met als doel de sociale ondernemers een boost te geven in hun werk. Daarnaast leren onze medewerkers op deze manier meer over de uitdagingen die sociaal ondernemen met zich meebrengt. In de afgelopen drie edities in Nederland en België hebben we 36 ondernemers gecoacht.


De Social Grow Sessions zijn slechts een van de manieren waarop onze medewerkers zich kunnen inzetten. Een ander voorbeeld is hun inzet tijdens een Care Day. Tijdens deze dag steken we de handen uit de mouwen en ondersteunen we verschillende lokale non-profit organisaties. Jaarlijks nemen zo'n 1.000 Janssen-medewerkers deel aan de Care Days. Tot slot investeren we in sociale innovatie en sociaal ondernemerschap, waarbij we de sterke punten en behoeften van elke belangengroep als uitgangspunt nemen.

Bronnen:

  1. Omschrijving Lorem Ipsum, Publicatie 2019. website
  2. Omschrijving Sed posuere consectetur est at lobortis, Publicatie 2019. website
  3. Omschrijving Curabitur blandit tempus porttitor. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Publicatie 2019. website
  4. Omschrijving Lorem Ipsum, Publicatie 2019. website
  5. Omschrijving Curabitur blandit tempus porttitor. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus., Publicatie 2019. website
  6. Omschrijving Lorem Ipsum, Curabitur blandit tempus porttitor. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. website