Hoe we samenwerken in het Life Sciences ecosysteem

Hoe we samenwerken in het Life Sciences ecosysteem

Onze strategische samenwerkingen en partnerships binnen het Life Sciences ecosysteem zijn gericht op continue innovatie in Nederland en Europa.

Bij Janssen zijn we ervan overtuigd dat samenwerking een belangrijke sleutel is tot het oplossen van de medische uitdagingen van onze tijd. Als wereldwijd opererend bedrijf zijn we er trots op deel uit te maken van het bruisende Nederlandse Life Sciences ecosysteem waarin elke speler zijn eigen en unieke rol heeft. Om een relevante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheid van patiënten, gaan we actief op zoek naar samenwerking. Dit is de kern van onze strategie en we doen dit op verschillende manieren.

Meerwaarde voor de samenleving

In grote consortia of in kleinere samenwerkingsverbanden bundelen we onze krachten met die van anderen. Ook in de strijd tegen COVID-19 speelt samenwerking een belangrijke rol. Zo werkten we samen met ziekenhuizen en overheden om in korte tijd klinische onderzoeken op te kunnen starten naar de veiligheid en werkzaamheid van ons COVID-19 vaccin.

“Met JLABS denken we al in het begin van het ontwikkelproces mee over wat er over misschien wel vijf jaar geregeld moet zijn. Zo ondersteunen wij startups om hun wetenschappelijke vondst op te bouwen tot een succesvol bedrijf.”

Niels Wheeler

Innovation Activation Manager, Johnson & Johnson Innovation

COVID-19 CARE Consortium

JLABS

Mariska Koster: samen maken we verschil 

European Lead Factory

Lokale samenwerking voor wereldwijde impact

Onderdeel van ons innovatiemodel is de nauwe samenwerking met lokale academische ziekenhuizen en universiteiten. In 2019 gingen we bijvoorbeeld een samenwerkingsverband aan met de Radboud Universiteit en het Radboud UMC. En in september 2020 ondertekenden wij een samenwerkingsverband met het LUMC en Universiteit Leiden, onze academische buren op het Leiden Bioscience Park en later dat jaar tekenden we ook de intentieverklaring om onze samenwerking met TNO Healthy Living op het gebied innovatieve gezondheidsoplossingen uit te bouwen.

Pioniers van zorginnovatie

Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum en Janssen weten elkaar al langer goed te vinden, vorig jaar nog bij het opzetten van onder andere een fase-II klinisch onderzoek naar ons vaccin tegen COVID-19. Met het ondertekenen van een samenwerkingscharter legden we officieel vast om nog meer en nog vaker samen te werken. De samenwerking beslaat tal van onderwerpen, waaronder data sciences, talentontwikkeling en het bestrijden van infectieziekten. Door samen te werken op deze thema’s streven Janssen, het LUMC en Universiteit Leiden ernaar te blijven pionieren op het gebied van innovatie in de zorg.

“Nederland is uitzonderlijk goed in wetenschap. Met JLABS help ik om deze wetenschap te vertalen naar een meerwaarde voor de samenleving.”

Niels Wheeler

Innovation Activation Manager, Johnson & Johnson Innovation

Bronnen

  1. Innovative Medicines Initiative (IMI) Project Factsheets